Muziek

Ik produceer muziek voor beeld. Zo simpel is het eigenlijk. Hiervoor maak ik gebruik van echte instrumenten zoals bijvoorbeeld piano, gitaar of drums. Ik combineer dit vaak met digitale elementen als een synthesizer of andere samples. Je kan tegenwoordig complete orkestproducties uit een laptop halen. Dus de enige muzikale begrenzing is je fantasie.

De aanpak van muziekproductie verschilt per project. Het belangrijkst is om met de klant goed af te stemmen wat de stijlkeuze is en wat de intentie van de muziek moet zijn. Als er muziek moet komen bij een animatie met heel veel voice-over tekst dan is het prettig als de muziek wat meer op de achtergrond verdwijnt, niet te druk is en de juiste toon van de voice-over versterkt. Bij een commercial bijvoorbeeld is het belangrijker om een sterke emotionele reactie te krijgen in een korte tijd. Hier zal muziek een veel meer sturende rol hebben.

Voor uitgebreide projecten zal ik altijd kiezen voor echte instrumenten en met name echte muzikanten. Je voegt hiermee een dynamiek en intimiteit toe die direct herkenbaar is. Het zorgt voor een zekere extra kwaliteit van de muziek. Ik heb toegang tot een zeer uitgebreid netwerk van topmuzikanten die invulling kunnen geven aan elke muziekstijl die noodzakelijk is voor een project.