audio gijs

Hoi! Ik ben Gijs van Veldhuizen. Al meer dan tien jaar maak ik professioneel muziek en geluid voor mensen, bedrijven, instellingen en evenementen onder de naam audiogijs. Ik ben ooit begonnen te prutsen op een viooltje. Eigenlijk wou ik gitaar spelen maar dat kwam later. De eerste keer dat ik het voor elkaar kreeg om muziek uit een computer te toveren was magisch. Dit duurde net zo lang totdat dezelfde computer, die van mijn vader was, keihard crashde.

Door naar een eigen computer, fasttracker 2.08, Cooleditpro, geen internet, oude taperecorder van mijn moeder en een gitaar die zelfs met een bankschroef niet te bespelen was. Gabber maken, slechte hiphop, matige beats en goedkope logitech speakers die vooral hard konden.

Studententijd, in bandjes spelen, geluidstechnicus zijn en altijd een studiohoekje hebben in de studentenkamer. Iets meer synthesizers, betere microfoon, matras tegen de muur en de slaapkamer werd het eerste opnamehokje. Het land door, andere landen door, veel tijd in een bandbusje en vooral live spelen op heel veel podia.

Ander werk, bloed kruipt waar het niet gaan kan, weer ander werk en plots ruimte om mijn audioplezier om te zetten in een eigen bedrijf. Dit was de korte versie van een lang verhaal.

Ik heb een grote voorliefde voor echte instrumenten. Niets is leuker dan een instrument te bespelen, op te nemen en te verwerken in een stukje muziek. Piano, gitaar, drums, viool, banjo noem maar op. Zodra het te ingewikkeld wordt heb ik een fantastisch netwerk aan veel te getalenteerde muzikanten die mijn composities kunnen spelen. Ik heb een fantastische studio in Groningen.